Overname Tandarts Tan

Overname Tandarts Tan

Tandartsenpraktijk Tan wordt Tandartsenpraktijk PriDent

TANDARTSENPRAKTIJK TAN UIT AXEL WORDT TANDARTSENPRAKTIJK PRIDENT

Tandartsenpraktijk PriDent uit Wachtebeke, net over de Belgische grens, heeft vanaf 1 maart 2021 de praktijk Tan in Axel overgenomen. “7 jaar geleden heb ik in Wachtebeke Tandartsenpraktijk PriDent opgericht en deze is ondertussen uitgebouwd tot een bloeiende praktijk”, aldus tandarts Nele Pringels. “En nu krijg ik de kans om met mijn ervaring een bestaande praktijk in mijn woonplaats Axel verder uit te bouwen”

Overname

Tandarts Tan van tandartsenpraktijk Tan wil het in de toekomst wat rustiger aan doen en was sinds enige tijd op zoek naar een overnemer. Omdat hij de absolute wens had dat zijn patiënten verder in goede handen zouden zijn, heeft hij in PriDent, met zijn uitgebreide expertise, een ideale partij gevonden met een mooie toegevoegde waarde. De heer Tan blijft overigens nog werkzaam in de praktijk.

Meerwaarde en voordelen

“De combinatie van de twee praktijken creëert een absolute meerwaarde”, meent Nele Pringels. “Het team van de praktijk in Wachtebeke biedt met onder andere een parodontoloog en endodontoloog een ruimer aanbod aan behandelingsmogelijkheden.”

 In deze combinatie kunnen bij PriDent bovendien onderzoeken uitgevoerd worden met een CBCT-toestel (3D-scan van de tanden en het bot) en een intra-orale scanner. Ook beschikt PriDent over een microscoop voor wortelkanaalbehandelingen. Hierdoor ontstaat een grensoverschrijdende synergie en een uitzonderlijke tandheelkundige toevoeging voor Zeeuws-Vlaanderen. Omdat beide praktijken elkaar niet alleen aanvullen maar vooral versterken, zijn complexere behandelingen en de opstelling van specifieke behandelplannen mogelijk. Voor de patiënten biedt dit alleen maar voordelen, niet enkel in het aanbod van bredere tandheelkundige ingrepen, maar ook op vlak van praktisch comfort. Zo zijn bijvoorbeeld voor bepaalde wortelkanaalbehandelingen geen verre verplaatsingen meer nodig, de vestiging PriDent Wachtebeke is immers maar een 15 kilometer verwijderd van de praktijk in Axel.

Door de bijzondere interesse van Nele in esthetische tandheelkunde en orthodontie, en een daarvoor speciaal gevolgde twee-jarige opleiding, kan PriDent ook vergaande esthetische behandelingen aanbieden.

Modernisering en uitbreiding

Zeer binnenkort zal de praktijk in Axel een opknapbeurt krijgen. Tandtechnische apparatuur wordt waar nodig gemoderniseerd en uitgebreid. Verder wordt er een derde behandelkamer gerealiseerd. Op korte termijn zal ook een mondhygiëniste en een derde tandarts het team in Axel komen versterken.

Deze uitbreiding moet er onder andere voor zorgen dat de wachttijden tot een minimum beperkt kunnen blijven en nieuwe patiënten zich terug kunnen aanmelden.

Terug naar de bovenkant van de website